Stief Coaching

Coaching voor samengestelde gezinnen
In een tijd waarin één op de drie relaties eerder eindigt dan gehoopt, is het logisch dat er steeds meer samengestelde gezinnen zijn. De kans om opnieuw gelukkig te worden is er een die we met beide handen aangrijpen. Maar hoe vind je daarin je weg en krijg je in je nieuwe gezin de rust en harmonie waar je naar op zoek bent?

Wat is een samengesteld gezin?

Je leeft in een samengesteld gezin als in ieder geval een van jullie twee al kinderen heeft uit een eerdere relatie. Samenwonen is geen voorwaarde om al wel de bijzonderheden van een stiefgezin te voelen. Over het algemeen weet je heel goed hoe je een gezin kunt vormen en wat dit van je vraagt. Maar een samengesteld gezin vormen is echt van een andere orde. Niets is vanzelfsprekend en je best doen is geen garantie op succes. Niemand heeft je geleerd dat een stiefgezin anders werkt. Dat je niet als vanzelfsprekend zeggenschap en een rol hebt.
Tegenwoordig zijn veel relaties “samengesteld”. Dit is lastig voor:
Kinderen
Exen
Omgangsregelingen
Loyaliteiten

In 6 fases naar rust en harmonie

Wat is jullie basis? Waar komen jullie vandaan en waar hebben jullie elkaar ontmoet? Hoe ga je om met de kinderen van je partner en zijn / haar ex? In 6 fases coach ik jullie naar (meer) rust en harmonie. Ik gun iedereen zo’n traject voordat er problemen komen.
Jullie gaan samen aan de slag met een aantal bouwstenen voor een harmonieus samengesteld gezin, te weten:
Welke dynamieken spelen er in jullie gezin en hoe verbeter je die? Te denken valt aan de loyaliteit van de kinderen ten aanzien van de andere ouder en de invloed van ex-en op jullie relatie.
Hoe kunnen jullie beter met elkaar communiceren over wat er speelt?
Vanuit welke opvoedingsstijlen en afspraken voeden jullie op?
Wil je meer weten over de dynamiek in het samengestelde gezin en hoe hier beter mee om te gaan? Kijk dan naar www.stiefgoed.nl en klik op de locatie Venlo. Als stiefgoed professional leef ik zelf in een stiefgezin. Ik werk met partners (ex-partners) en kinderen, kortdurend en oplossingsgericht, zonder wachtlijst.
Ik neem de kinderen, indien voor jullie van toepassing, graag mee in het traject.

Afspraken

In mijn praktijk is het belangrijk om voldoende tijd te hebben voor jouw / jullie hulpvraag. De afspraken plan ik daarom altijd ruim in, tot 90 minuten.
Tot 48 uur voor de afspraak kun je de sessie kosteloos bij mij verzetten. Ben je te laat, dan breng ik de kosten van de sessie in rekening.

Vergoedingen

Niet alle therapie en coaching wordt vergoed door een zorgverzekeraar. Toch zijn er wel mogelijkheden om de kosten (gedeeltelijk) vergoed te krijgen.

Ik ben in het bezit van een AGB-code en in sommige gevallen is hierdoor gedeeltelijke vergoeding mogelijk uit het aanvullende pakket. Informeer bij jouw verzekeraar naar de voorwaarden en mogelijkheden. Mijn persoonlijke AGB-code is: 98105395.

Contact

Neem contact op voor meer informatie, het stellen van vragen of voor het maken van een afspraak.
How can I begin anything new with all yesterday in me?
Leonard Cohen