Relatietherapie

Gericht op emoties en de verbinding tussen jou en je partner

Wat is relatietherapie?

Juist mensen die van elkaar houden, kunnen elkaar kwetsen en emotioneel raken. Als je gevoelens herkent van 'niet genoeg zijn', 'gevoel van tekortschieten', 'afwijzing', 'niet gezien worden', 'gedomineerd worden door jouw partner', 'wantrouwen en onmacht' en 'onzekerheid', kunnen jullie een afspraak met me maken om te kijken wat nodig is voor jullie specifieke situatie.

Wat is EFT relatietherapie?

Emotionally Focused Therapy (EFT) is een effectieve vorm van relatietherapie, gericht op emoties en de verbinding tussen jou en je partner. Tijdens de therapie werken jullie samen aan onderling vertrouwen, veiligheid en verdieping: de basis van iedere relatie.

EFT is ontwikkeld door dr. Sue Johnson uit Canada. Ze heeft jarenlang onderzoek gedaan naar stellen en zocht naar een effectieve manier om de verbinding tussen twee partners te herstellen en / of te verbeteren. Deze inzichten samen vormen, de basis voor 'EFT voor stellen'. EFT is een wetenschappelijk onderbouwde vorm van therapie, met als doel partners weer samen te brengen. Belangrijk is dat beide partijen bereid zijn zich open te stellen en in te zetten voor de relatie.

Wanneer ga je in relatietherapie?

Hulpvragen die ik vaak tegenkom in de praktijk:

Ik voel mij heel vaak alleen en onbegrepen in mijn relatie.
We hebben veel ruzie, hoe lang houden we dit nog vol?
Ik kan het nooit goed doen bij mijn partner, hoezeer ik ook probeer. Wil ik dit nog wel?
We leven veel langs elkaar heen en vermijden lastige gesprekken.
Door vreemdgaan is het vertrouwen beschadigd, hoe kan dit vertrouwen weer terug komen?
Van intimiteit is al lange tijd geen sprake. Hoe krijgen we dat weer terug?
Ik merk dat ik mijn gevoel steeds meer afsluit voor mijn partner.
Door werk en drukte leven we wat langs elkaar heen, ik wil de verbinding weer voelen!
We zijn zo druk en hebben weinig tijd voor elkaar, we zijn bang elkaar kwijt te raken.
We hebben steeds vaker onenigheid en willen onderzoeken wat er aan de hand is.
We merken dat bepaalde thema's onuitgesproken blijven en we hebben hulp nodig om hierin verder te komen.
We merken een bepaalde sleur op, hoe brengen we weer wat passie terug in de relatie?

Hoe werkt EFT Relatietherapie?

Als uit het eerste gesprek blijkt dat EFT-relatietherapie geschikt is en jullie een klik met mij voelen, volgt de behandeling.

Een behandeling bestaat meestal uit gesprekken van één uur tot vijf kwartier. De frequentie van de sessies is gemiddeld eens per één tot drie weken, in overleg met de therapeut. EFT-relatietherapie is maatwerk en de duur van de behandeling is voor elk stel anders.

Afspraken

In mijn praktijk is het belangrijk om voldoende tijd te hebben voor jouw / jullie hulpvraag. De afspraken plan ik daarom altijd ruim in, tot 90 minuten.
Tot 48 uur voor de afspraak kun je de sessie kosteloos bij mij verzetten. Ben je te laat, dan breng ik de kosten van de sessie in rekening.

Vergoedingen

Niet alle therapie en coaching wordt vergoed door een zorgverzekeraar. Toch zijn er wel mogelijkheden om de kosten (gedeeltelijk) vergoed te krijgen.

Ik ben in het bezit van een AGB-code en in sommige gevallen is hierdoor gedeeltelijke vergoeding mogelijk uit het aanvullende pakket. Informeer bij jouw verzekeraar naar de voorwaarden en mogelijkheden. Mijn persoonlijke AGB-code is: 98105395.

Contact

Neem contact op voor meer informatie, het stellen van vragen of voor het maken van een afspraak.
How can I begin anything new with all yesterday in me?
Leonard Cohen